• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/DuaKutuphanesi
  • https://plus.google.com/102328160961844257534/posts
  • https://www.twitter.com/DuaKutuphanesi
Kelime-i Şehadet
Takvim
Hediyelik Dualar
Kur'an-ı Kerim
Evliyalar Ansiklopedisi
Büyük Şafii Fıkhı
 Büyük Şafii Fıkhı
Hayatu's Sahabe

Etli Kuru Bamya Tarifi

Etli kuru bamyanın malzemeleri ve yapılışı…




Malzemeler:

  • 1 dizi kuru bamya
  • Yarım kilogram kuşbaşı et
  • 1 adet küp doğranmış soğan (arzuya göre, koymayabilirsiniz.)
  • 1 adet limonun suyu (ya da limon tuzu)
  • Salça
  • Zeytinyağı
  • Tuz

ETLİ KURU BAMYANIN YAPILIŞI 

Bamyaları haşlayın, suyunu süzün. Eti, bir tencere içerisinde kavurun. Üzerine soğan ekleyin ve pembeleşene kadar çevirin. Daha sonra salça ilâve edin ve karıştırın. Üstüne bir su bardağı kaynar su dökün, yarım saat pişirin.

Daha sonra bamyaları ekleyin, pişene kadar orta ateşte tutun. Piştikten sonra limon suyu ile tuz ilâve edin ya da limon tuzu ve on dakika daha kaynatın. Sıcak olarak servis edin.

Âfiyet olsun.

Kaynak: Elif Coşkun, Şebnem Dergisi, 144. Sayı

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   84 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Üyelik Girişi
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam44
Toplam Ziyaret60713
Editörün Seçtikleri
Kütübü Sitte
Dua İstiyorum